Skidåkning och Knytis på Nyårsafton…


Vid etttiden så var det dags att ge sig ut i det strålande vitpudrade vinterlandskapet som omgärdar oss här på Fridal. Bosse och jag skulle ta en liten skidtur. Vi valde att hitta ett mål där Enebodafolket redan hade dragit ett spår. Först ned till kyrkan där korset på taket blänkte i solen så att det krävde en bildSen fortsatte vi till Eneboda där spåret började och det löpte mot Hammarby tog av till vänster där och längs Frubergets kant så fortsatte vi i solsken mot Skymtstugan. På vägen hem därifrån så stötte vi på Christhild som var ute på sin dagliga promenad med sin Shadow. Vi tog oss en liten pratstund och sen väntade en god kopp tee hemma.
Annika höll på med salladen och en guacamoleräksallad och i sista stund kom hon på att hon hade lovat att ta med sig lite nybakad bröd. Så det var bara att börja baka. Framåt 18.00 tiden kom Bosse över och vi tog bilen tillsammans upp till Christhild. Även han hade med sig mat som han hade lagat redan på förmiddagen. Han hade lagat en god fiskpaté med en varm räksauce därtill.
När vi samlades i Christhilds kök fanns det en varm, trevlig och förväntansfull stämning. Alla som hade kommit la upp sin mat på köksbordet och det såg ut som Operakällarens julbord.
Efter ett litet glas Madeira och lite böner som tilltugg – som Lotta hade med sig från sin Madeiravistelse så var det dags för matpresentationen.

Sen väntade ett vackert dukat bord i matsalen och alla slog sig ned och började njuta av alla härliga rätter och dom goda vinerna.
Det hela kröntes med en fruktsallad som Christhild satte fram och kaffet intogs sen vid den bekvema sitthörnan. Lite Gammaldansk och Whisky satt fint innan alla i församlingen skulle berätta hur det gamla året hade varit och vilka förväntningar man ev. hade på det nya. Alltid lika intressant att höra hur livet ter sig för sina vänner. Efteråt så skulle vi alla tilldelas en liten båt som med sitt brinnande ljus som mast skulle söka sig en kurs mot en liten papperslapp som låg vid kanten av en bassäng – och skulle få eld på papperslappen. Denna lapp räddades i sista sekund av Christhild och sen fick varje  person läsa upp de ordspråket som han hade ”tänd” på.
Vi tyckte att det funkade rätt bra och alla var nöjda med sitt tilldelade öde.
Ute hade det snöat mest hela kvälen och vid kvart över elva så gick vi ut ur huset och tände våra facklor som Lasse hade ställt i ordning på eftermiddagen. Vi travade iväg till en speciell plats som ligger högt upp där man brukar se fyrverkerierna vid tolvslaget. Nu var det ingen vidare utsikt idag men vi fick i allafall se på lite  smällar och fyrverk. Vi hann upp i lagom tid så vi hann öppna några flaskor Champagne innan tolvslaget. Alla lyste upp när så skedde och vi kramade och önskade varandra ett gott nytt år. Se själv..
Tack för en jättefin Nyårsafton!
Sen var det dags att trava tillbaka genom natten och festen skulle nu fortsätta hos Vivianne. En del av oss skulle dra sig tillbaka och tackade för kvällen men resten av gänget försvann in genom den vackert upplysta trädgårdsingången in till Vivianns efterfest.

Print Friendly, PDF & Email
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *