Intressen Hobbies Resor

Att visa intresse för något eller någon är ett sätt att vidga sin horizont. Jag vill lära mig något nytt eller jag vill lära känna någon annan för att få kommunicera  mig fram till denna människans kvalitéer. Jag kan bli frågvis och intresserad. Jag kan bli uppmärksam och iakttagande, observant och vetgirig. 

Inom mig finns en kunskapstörst som är alltid vid liv. Den leder mig till att intressera mig för det mesta. Det visar sig i synnerhet när jag hamnar av en slump på Youtube. Genast så hittar jag något som väcker mitt intresse och kan innebära att jag framöver kanske lägger ned timmar och sammanräknad till och med dagar på denna min nya upptäckt. Ett exempel kan vara den kille från Rumänien som bygger sig en timmerstuga alldeles på egen hand genom att gå ut i sin egen skog och avverkar timmerstockar som han med hästens hjälp släpar fram till bygg platsen. Han filmar varje moment själv genom att sätta en kamera på stativ. Nu börjar han bygga och hela processen fram tills han är färdig med huset kommer att ta ca femton timmar. Han släpper lite då och då en video och med spänning följer jag hans projekt som fortfarande pågår. Jag är inte ensam utan han har hundratusentals så kallade följare som kommentera sin uppskattning regelbundet på hans Youtubekanal. För att nämna ytterligare en kanal som jag följer regelbundet kan jag rekommendera ”SVDelos”. Det är några människor som lever på en segelbåt som sedan tio år seglar jorden runt och tar sig till exotiska platser där jag själv aldrig skulle kunna hamna. En amerikan och en svensk tjej med deras ettåriga dotter är huvudfigurerna  i denna fortgående följetong. Ibland tas nya människor ombord som seglar med under en en viss tid. Det är så många människor som följer deras resor och förehavanden som sympatiserar med dom som finansierar hela projektet genom att regelbundet sponsra båten. Varje vecka punktligt på fredag så får jag se ett nytt avsnitt och på så sätt så reser jag med dom runt jorden och möter alla dessa människor som dom möter. Hitintills har jag tittat på 326 avsnitt varav många i efterhand. Allt detta gratis utan den minsta reklamen. Kan det bli ett bättre exempel på att mitt intresse och min nyfikenhet kan leda mig till en bestående hobby.  

Försökte nån gång i tonåren att lära mig spela gitarr men det stannade enbart vid att jag leker med strängarna vid enstaka tillfällen.

Ett av mina större intressen är att tillägna mig kunskap om dom olika filosofier som har utvecklats under årens lopp. Där finns bland andra den danska filosofen Kierkegaard som jag högaktar och har studerat närmare .

Ett annat intresse där nyfikenheten väckte mitt intresse och förde mig till en gård på den svenska landsbygden där jag skulle sitta tio dagar i total tystnad och dessutom sitta i skräddarställning. Jag var nyfiken och jag genomlevde denna maratonsittning. Resultatet blev mycket långvarigt. Kort därpå började skriva på mina hågkomster från mitt liv. Jag har nu klarat mig igenom ända fram till min  pensionering. Hela detta skrivarbete bildsatt med alla  bilder jag äger finns tillgänglig på min hemsida. Visserligen enbart för dom som erhåller ett lösenord av mig men jag brukar inte vara snålt med att dela med mig.

Glömde nästan att schackspelet en gång i tiden fascinerade mig och att jag är periodare när det gäller att springa, gå och cykla. Deltog på veckolånga cykelresor i Italien tillsammans med mina syskon efter min pensionering.

Att lyssna på podcasts har jag gjort sedan jag för 20 år sedan upptäckte föregångaren till alla bra  sådana med namnet ”This American live”. Numera har det tyvärr gått inflation i podcasts.

Försökte på gamla dagar att lära mig italienska för att jag delvis kunde redan lite sen barndomen men framförallt för att det är ett så vackert språk.

Sedan den dagen där jag köpte min första Appledator samt skrivare i början på 90 talet så har jag använt datorn som ett arbetsinstrument både på arbetet och även hemmavid som en leksak. Jag var tidigt ute med att lära mig skapa hemsidor och skanna arkivmaterial. Det har sedan kommit till praktiskt användning när jag satte upp ett antal hemsidor åt både föreningar och kompisar som behövde lite hjälp. Under ett antal år så hjälpte jag hembygdsföreningen att skanna in i stort sett hela deras enorma arkiv för att det skulle kunna bli tillgängligt hemifrån för dom intresserade medlemmarna.

Avslutningsvis kan jag berätta att musiken alltid har spelat en stor roll i mitt liv. Både Rock klassiskt och Jazz i olika former. Likaså har jag läst regelbunden allt jag vill och innan jag  somnar på kvällen så är det alltid en bra bok i min hand som  avslutar dagen.

När det handlar om resor så har mitt liv varit ytterst gynnat av faktumet att jag genom mitt yrke i filmbranschen hade möjlighet att se stora delar av vårt jordklot under många års resande. Men redan innan dess så gav jag mig ut på tidiga liftar resor i Europa och även Amerika besökte jag under en tremånaders privatresa med en bussticket som gällde dygnet runt under hela den tid. Dessa tre månader 1969 där jag ensamt upptäckte Amerika och dess invånare på nytt samt en avstickare till Mexiko där en nybliven vän och jag delade på bensinkostnaderna var oerhörd viktiga för mig. 

Numera så reser min fru och jag mest till västkusten där vi har våra guldkorn. Vi kom nyligen på att vi har något speciellt när det gäller resor till öar i medelhavet. Kreta, Santorini, Kos, Sardinien, Korsika, Mallorca, Ibiza. Alla dessa fantastiska öar men Mörkö är bäst!!!!!

 

Print Friendly, PDF & Email