Torremolinos i februari

Torremolinos i februari

Torremolinos 2500 kronor för en vecka inklusive hotell stod det i annonsen. Det var snart sportlov och jag hade lust att resa nånstans med min dotter som gick på gymnasiet. Priset passade min skraltiga ekonomi och lite soligt var det väl i februari. Jag ringde Lisa, till min väninna sen skoltiden och frågade om inte hon ville följa med och ta med sin son. Jag visste att hon befann sig i en livskris och behövde komma bort. Hon blev glad men tänkte ta med en ung kamrat från skrivkursen i Örbyhus istället för sonen. Då kan de båda flickorna dela rum och jag får äntligen tid att träffa min vän eller snarare själsfrände Lisa. 

Förväntansfulla går dottern Maria och jag ombord på planet. Där sitter Lisa i glatt samspråk med den unga Marion. 

  • Vi kom redan igår kväll och tog in på hotellet här. Kul att ses, sa Lisa

  • Vad roligt att träffas! Härligt att få en hel vecka ihop, säger jag

När vi står vid hotellreceptionen säger Lisa att det är bäst att hon och Marion delar rum. De har en del skrivprojekt tillsammans. Jag vill väl umgås med Maria 

Visst tycker jag om min dotter men henne träffar jag ju varje dag hemma. Jag hade sett fram emot att återuppleva vår ungdoms många resor tillsammans med Lisa och ligga och prata på kvällarna.

Vi går ut och vandrar längs den blåsiga stranden och äter tillsammans på olika restauranger. Lisa talar snabbt och forcerat och jag känner inte igen henne. Hon vill att vi går till en bar och har ett ingående samtal om hur man bäst gör en äggtoddy. Var är min gode vän som jag diskuterade både  små och stora problem med över en kopp te? Var är Lisa som jag skrattade med åt livets absurditeter. Hon åker på en egen utflykt till bergsbyarna men vill inte följa med Maria och mig en av världens vackraste trädgårdar. 

Ett par kvällar går flickorna ut tillsammans och kommer hem på småtimmarna medan Lisa och jag säger godnatt efter en stilla middag. Lisa berättar att hon inte är sig själv för tillfället. Hon vill ha distans även till dem hon tycker om. 

  • Jag har skaffat en liten lägenhet i Örbyhus. Det är så fint där.

  • Men Gammelgården då som du älskar över allt annat.

  • Där får Pelle bo tillsvidare med sonen. Jag vet inte vad som händer i mitt liv. Jag vet inte vad jag ska göra

  • Det känns som om du och jag också håller på att förlora kontakten.

  • Jag är trött på allt gammalt. Jag är trött på alla krav. Jag är trött på min mans gamla skämt.

Jag känner mig också trött och besviken. Har glömt att äta mina livsviktiga levaxintabletter och går på sparlåga. Jag håller på att missa planet hem. Efter en kaotisk tid hittar Lisa och hennes man en väg tillbaka och Lisa och jag får bra kontakt igen. 

Print Friendly, PDF & Email